Genom att skänka 100 kronor bidrar Du till att Operation Bobbi Bear kan köpa in det som behövs till en Rescue Bag och hjälpa ännu ett barn i ett akut skede på sjukhus.

Det går att betala med kort, klicka på PayPal och välj därefter kortbetalning.

THE RESCUE BAG – RÄDDNINGSPÅSEN 

The Rescue Bag – Räddningspåsen – är en tygpåse med saker som behövs i ett akut skede då barnet befinner sig hos polisen och på sjukhus i samband med läkarundersökningen efter att uppgifter om att barnet har blivit utsatt för sexuella övergrepp kommit till Bobbi Bears kännedom.

Detta ingår i en Rescue Bag:
Papperspåse – för att samla eventuellt bevismaterial med DNA-spår.

Silikonhandskar – att använda när ev DNA-material samlas in. För läkare att använda vid den medicinska undersökningen av barnet om det skulle saknas silikonhandskar på sjukhuset. 

Sanitetsbindor – för barnet (både flickor och pojkar) om det blöder eller läcker kroppsvätska. 

Underkläder – när barnets egna underkläder har blivit förstörda eller tagits om hand som bevismaterial.

Plåster – vid skada och som tillbehör till tygbjörnen Bobbi Bear för barnet att kunna visa om hen blivit bunden, skadad eller fått ögonen förbundna.

Våtservetter – för barnet att kunna tvätta sig efter läkarundersökningen. Ibland är det ont om vatten eller möjligheter att tvätta sig. 

Leksak – att kunna fördriva tiden medan man väntar på polis eller läkare. 

Dryck – för att släcka törsten, men först efter att läkarundersökningen är genomförd för att inte förstöra ev DNA-bevis.

Tuschpenna – barnet ritar på tygbjörnen Bobbi Bear vad som har hänt. 

Skrivbok, kritor och penna – för att barnet ska kunna komplettera sitt vittnesmål med fler detaljer kring händelsen. Ofta kommer barnet ihåg fler och fler detaljer efter att kontakt med polis och sjukvård är avklarat. Då kan barnet skriva och måla de minnen som kommer upp. Med kritorna kan barnet måla och använda de rätta färgerna när hen ska beskriva hur omgivningen såg ut eller vilka kläder förövaren hade. Inom zulu lär man sig inte ord för alla färger som barn eftersom de är långa och krångliga.  

Kontakta oss om du vill ha mer information, boka en föreläsning eller något annat!

E-post: annica@bobbibearsweden.se
Telefonnummer: 0706808664

SWISH 123 44 11 807
BG 
755-9925

Stiftelsens organisationsnummer: 802480-9546 

10 + 13 =

Copyright Bobbi Bear Sweden 2018-2019  |  Stolt skapare av denna hemsida är StyrkaMedia.se

sv_SESwedish