TYGBJÖRNEN BOBBI BEAR

I samband med att barnet berättar om övergreppen för en Child Safety Officer från Operation Bobbi Bear får det två tygbjörnar. 

Den ena tygbjörnen får barnet ta med sig hem och behålla som en trygg och säker vän. På den andra tygbjörnen ritar barnet vad som har hänt och behöver därför inte visa på sin egen kropp vad som hänt och på vilket sätt det har blivit utsatt. 

Då undviker man att utsätta barnet för det man kallar “secundary abuse”, dvs att behöva koppla ihop sin egen kropp med övergreppen ytterligare en gång. 

Barnets berättelse finns på detta sätt kvar och med hjälp av tygbjörnen kan barnet minnas det som har hänt och också lättare uttrycka det i domstol. Tygbjörnen Bobbi Bear fungerar då som ett kompletterande bevis för barnets berättelse i samband med rättegång.

Tygbjörnen används också i samband med school talks då Bobbi Bears Child Safety Officers är ute och informerar i skolor om barnets rättigheter, HIV/AIDS och om sin verksamhet. 

Inom zulukulturen är det inte självklart att benämna alla kroppsdelar, vilket gör att många barn inte har ord för sina kön eller andra intima kroppsdelar. Tygbjörnen används också när Bobbi Bear undervisar om kroppen och vad de olika kroppsdelarna heter.

Genom att skänka 150 kronor bidrar Du till att Operation Bobbi Bear kan köpa in en tygbjörn och hjälpa ännu ett barn att berätta om övergreppen.

Det går att betala med kort, klicka på PayPal och välj därefter kortbetalning.

Kontakta oss om du vill ha mer information, boka en föreläsning eller något annat!

E-post: annica@bobbibearsweden.se
Telefonnummer: 0706808664

SWISH 123 44 11 807
BG 
755-9925

Stiftelsens organisationsnummer: 802480-9546 

4 + 14 =

Copyright Bobbi Bear Sweden 2018-2019  |  Stolt skapare av denna hemsida är StyrkaMedia.se

sv_SESwedish